Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Расписан оглас за пријем 60 лица за службу у Војсци Црне Горе

Расписан оглас за пријем 60 лица за службу у Војсци Црне Горе
Датум објаве: 09.07.2018 13:53 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Министарство одбране је, у оквиру политике подмлађивања и даљег јачања квалитета војничког кадра, расписало данас јавни оглас за пријем 60 лица за службу у Војсци Црне Горе у својству војника и војникиња по уговору, на одређено вријеме у трајању од 12 мјесеци.


Расписан је оглас за 46 мјеста у Пјешадијском батаљону и 14 у Морнарици Војске Црне Горе.

Уговор о служби у Војсци закључује се на период од годину, са могућношћу да се наредни може закључити на период од три године.

Кандидати који буду примљени у службу у Војсци, обавезни су да успјешно заврше основну војничку и обуку за самостално вршење формацијске дужности.

За лица која испуне услове огласа, Министарство одбране ће организовати провјеру физичких и здравствених способности кандидата, безбједносну провјеру и интервју.

Оглас ће бити отворен 15 дана од дана објављивања.

Детаљи о траженим формацијским мјестима, општии посебни услови за кандидате, начин пријављивања са пријавним формуларом, као и подаци о потребној документацији,наведени су у тексту огласа који је данас објављен у дневним листовима Дан и Дневне новине, као и на сајту Министарства (www.одбрана.гов.ме/библиотека/конкурси).

Претходни оглас за пријем војника и војникиња по уговору Министарство одбране је расписало 3. новембра 2017. године. Том приликом, примљено је 54 војника и војникиње који су почетком фебруара почели обуку.

Више информација у вези јавног огласа може се добити и путем телефона, број 020/483-405, радним данима од 07,00 до 15,00 часова.