Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Завршено образовање у иностраним војним академијама за потребе Војске Црне Горе

Датум објаве: 29.01.2014 16:09 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Након стицања независности Црне Горе 2006. године, Министарство одбране је преузело школовање црногорских кадета који су се већ налазили на образовању на Војној академији Републике Србије и ученика Војне гимназије, након изјашњавања да своју професионалну војну каријеру желе да наставе у Војсци Црне Горе. Тако је, од 2006. године до сада, образовање на иностраним војним академијама завршило 42 кадета и једна кадеткиња и то:

у 2007. години – седам кадета су завршили образовање на Војној академији у Републици Србији;
у 2008. години - два кадета су завршили образовање на Војној академији у Републици Србији;
у 2009. години – девет кадета су завршили образовање на Војној академији у Републици Србији;
у 2010. години - четири кадета су завршили образовање на Војној академији у Републици Србији;
у 2011. години – један кадет је завршио образовање на Војној академији у Републици Србији;
у 2012. години девет кадета је завршило образовање и то: Поморску академију у Сједињеним Америчким Државама - један кадет, Академију копнене војске и 

Ваздухопловну академију у Републици Грчкој – четири кадета,  Војну академију у Републици Србији – два кадета и Академију копнене војске и Поморску војну академију у Савезној Републици Њемачкој – два кадета.

•       у току 2013. године 11 кадета је завршило образовање и то: Поморску академију у Сједињеним Америчким Државама – један кадет, Академију копнене војске у Републици Грчкој – два кадета, Академију копнене војске и Поморску академију у Савезној Републици Њемачкој – четворо кадета и Војну академију у Републици Србији - четири кадета.