Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Школовање, едукација и обука

18.04.2019.

Јавни оглас за избор стипендиста

Министарство одбране, сходно члану 119 став 1 Закона о Војсци Црне Горе (“Службени лист ЦГ”, број 51/17), расписује јавни оглас ради избора осам стипендиста/киња (у даљем тексту: стипендисти) основних и специјалистичких студија на факултетима у земљи и иностранству, за потребе Војске Црне Горе.

18.04.2019.

Јавни оглас за избор кадета/кадеткиња за образовање на иностраним војним академијама

Министарство одбране, на основу члана 5 став 2 Правилника о начину пријема лица у службу у Војсци Црне Горе и резервни састав Војске и начину избора кадета (“Службени лист ЦГ”, број 18/18) расписује јавни оглас за избор девет кадета/кадеткиње (у даљем тексту: кадети) за потребе Војске Црне Горе, за образовање на војним академијама Републике Сјеверна Македонија, Републике Хрватске и Републике Турске, почев од студијске 2019/2020. године.

28.07.2017.

Волков примио кадете који ће бити упућени на школовање на војним академијама у Хрватској и Македонији

Волков примио кадете који ће бити упућени на школовање на војним академијама у Хрватској и Македонији

Генерални директор Директората за људске ресурсе, Михаило Волков, примио је кадете: Ђорђа Мијовића, који ће у септембру 2017. године започети образовање на Војној академији „Др Фрањо Туђман“ и факултетима Универзитета у Загребу, Република Хрватска, Анету Божовић и Николу Мугошу који ће, такође, у септембру, започети образовање на Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу, Република Македонија.

21.07.2017.

Јавни оглас за образовање на војним академијама Републике Грчке

Министарство одбране расписало је јавни оглас за образовање троје кадета/кадеткиња за потребе Војске Црне Горе, на грчким војним академијама, почев од студијске 2017/18. године. Два кадета имаће прилику да се школују на Академији копнене војске – технички корпус, а једно мјесто је предвиђено на Ваздухопловној академији - смјер за инжењере ваздухопловства.

02.06.2017.

Министарство одбране објавило оглас за школовање кадета у Скопљу и Загребу

Министарство одбране објавило оглас за школовање кадета у Скопљу и Загребу

Министарство одбране данас је на свом сајту и у дневном листу Побједа објавило јавни оглас за образовање два кадета или кадеткиње на Војној академији “Генерал Михаило Апостолски“ (копнена војска) у Скопљу, Република Македонија и једног кадета или кадеткиње на Војној академији „Др Фрањо Туђман“ у Загребу, на програму војно инжењерство, смјер техничка служба, почев од студијске 2017/18 године.

10.10.2016.

Војна академија у Скопљу: Почетни чинови за свршене кадете, заклетва за троје нових из Црне Горе

Војна академија у Скопљу: Почетни чинови за свршене кадете, заклетва за троје нових из Црне Горе

На Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу, данас је за кадете који су завршили школовање у овој години, одржана свечаност поводом њихове промоције у почетне чинове. Међу њима је и троје из Црне Горе. То су Марко Разић, Марија Кнежевић и Видоје Глушчевић.

01.06.2016.

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ОБРАЗОВАЊЕ КАДЕТА/КАДЕТКИЊА НА ВОЈНИМ АКАДЕМИЈАМА РЕПУБЛИКЕ ГРЧКЕ

Министарство одбране расписује јавни оглас за образовање петоро кадета/кадеткиња на грчким војним академијама: Академији Копнене војске, Ваздухопловној војној академији и Поморској војној академији, у Атини,за потребе Војске Црне Горе, почев од студијске 2016/17. године.

04.05.2016.

ЈАВНИ ОГЛАС ЗА ОБРАЗОВАЊЕ КАДЕТА/КАДЕТКИЊА НА ИНОСТРАНИМ ВОЈНИМ АКАДЕМИЈАМА

Министарство одбране расписује јавни оглас за образовање шесторо кадета/кадеткиња (у даљем тексту: кадети) за потребе Војске Црне Горе, на војним академијама Републике Македоније, Републике Италије и Републике Хрватске, почев од студијске 2016/17. године.

20.07.2015.

Прва Црногорка на Wест Поинту - Магазин Грација

Прва Црногорка на Wест Поинту -  Магазин Грација

Интервју кадеткиње Невене Николић, првке Црногорке која је уписла Војну академију Wест Поинт у Неw Yорку.

01.07.2015.

Јавни оглас за пријем кандидата за образовање на војним академијама у Р. Италији

За потребе Војске Црне Горе, Министарство одбране расписује јавни оглас за студијску 2015/16. годину, за пријем кандидата/кандидаткиња за образовање на Поморској војној академији (један кандидат на смјеру за инжењере поморства) у Ливорну и Ваздухопловној војној академији (један кандидат на смјеру за пилоте), у Поззуоли-у, Република Италија