Manja slova Veća slova RSSŠkolovanje, edukacija i obuka

18.04.2019.

Javni oglas za izbor stipendista

Ministarstvo odbrane, shodno članu 119 stav 1 Zakona o Vojsci Crne Gore (“Službeni list CG”, broj 51/17), raspisuje javni oglas radi izbora osam stipendista/kinja (u daljem tekstu: stipendisti) osnovnih i specijalističkih studija na fakultetima u zemlji i inostranstvu, za potrebe Vojske Crne Gore.

18.04.2019.

Javni oglas za izbor kadeta/kadetkinja za obrazovanje na inostranim vojnim akademijama

Ministarstvo odbrane, na osnovu člana 5 stav 2 Pravilnika o načinu prijema lica u službu u Vojsci Crne Gore i rezervni sastav Vojske i načinu izbora kadeta (“Službeni list CG”, broj 18/18) raspisuje javni oglas za izbor devet kadeta/kadetkinje (u daljem tekstu: kadeti) za potrebe Vojske Crne Gore, za obrazovanje na vojnim akademijama Republike Sjeverna Makedonija, Republike Hrvatske i Republike Turske, počev od studijske 2019/2020. godine.

28.07.2017.

Volkov primio kadete koji će biti upućeni na školovanje na vojnim akademijama u Hrvatskoj i Makedoniji

Volkov primio kadete koji će biti upućeni na školovanje na vojnim akademijama u Hrvatskoj i Makedoniji

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, primio je kadete: Đorđa Mijovića, koji će u septembru 2017. godine započeti obrazovanje na Vojnoj akademiji „Dr Franjo Tuđman“ i fakultetima Univerziteta u Zagrebu, Republika Hrvatska, Anetu Božović i Nikolu Mugošu koji će, takođe, u septembru, započeti obrazovanje na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, Republika Makedonija.

21.07.2017.

Javni oglas za obrazovanje na vojnim akademijama Republike Grčke

Ministarstvo odbrane raspisalo je javni oglas za obrazovanje troje kadeta/kadetkinja za potrebe Vojske Crne Gore, na grčkim vojnim akademijama, počev od studijske 2017/18. godine. Dva kadeta imaće priliku da se školuju na Akademiji kopnene vojske – tehnički korpus, a jedno mjesto je predviđeno na Vazduhoplovnoj akademiji - smjer za inženjere vazduhoplovstva.

02.06.2017.

Ministarstvo odbrane objavilo oglas za školovanje kadeta u Skoplju i Zagrebu

Ministarstvo odbrane objavilo oglas za školovanje kadeta u Skoplju i Zagrebu

Ministarstvo odbrane danas je na svom sajtu i u dnevnom listu Pobjeda objavilo javni oglas za obrazovanje dva kadeta ili kadetkinje na Vojnoj akademiji “General Mihailo Apostolski“ (kopnena vojska) u Skoplju, Republika Makedonija i jednog kadeta ili kadetkinje na Vojnoj akademiji „Dr Franjo Tuđman“ u Zagrebu, na programu vojno inženjerstvo, smjer tehnička služba, počev od studijske 2017/18 godine.

10.10.2016.

Vojna akademija u Skoplju: Početni činovi za svršene kadete, zakletva za troje novih iz Crne Gore

Vojna akademija u Skoplju: Početni činovi za svršene kadete, zakletva za troje novih iz Crne Gore

Na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, danas je za kadete koji su završili školovanje u ovoj godini, održana svečanost povodom njihove promocije u početne činove. Među njima je i troje iz Crne Gore. To su Marko Razić, Marija Knežević i Vidoje Gluščević.

01.06.2016.

JAVNI OGLAS ZA OBRAZOVANJE KADETA/KADETKINJA NA VOJNIM AKADEMIJAMA REPUBLIKE GRČKE

Ministarstvo odbrane raspisuje javni oglas za obrazovanje petoro kadeta/kadetkinja na grčkim vojnim akademijama: Akademiji Kopnene vojske, Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji i Pomorskoj vojnoj akademiji, u Atini,za potrebe Vojske Crne Gore, počev od studijske 2016/17. godine.

04.05.2016.

JAVNI OGLAS ZA OBRAZOVANJE KADETA/KADETKINJA NA INOSTRANIM VOJNIM AKADEMIJAMA

Ministarstvo odbrane raspisuje javni oglas za obrazovanje šestoro kadeta/kadetkinja (u daljem tekstu: kadeti) za potrebe Vojske Crne Gore, na vojnim akademijama Republike Makedonije, Republike Italije i Republike Hrvatske, počev od studijske 2016/17. godine.

20.07.2015.

Prva Crnogorka na West Pointu - Magazin Gracija

Prva Crnogorka na West Pointu -  Magazin Gracija

Intervju kadetkinje Nevene Nikolić, prvke Crnogorke koja je upisla Vojnu akademiju West Point u New Yorku.

01.07.2015.

Javni oglas za prijem kandidata za obrazovanje na vojnim akademijama u R. Italiji

Za potrebe Vojske Crne Gore, Ministarstvo odbrane raspisuje javni oglas za studijsku 2015/16. godinu, za prijem kandidata/kandidatkinja za obrazovanje na Pomorskoj vojnoj akademiji (jedan kandidat na smjeru za inženjere pomorstva) u Livornu i Vazduhoplovnoj vojnoj akademiji (jedan kandidat na smjeru za pilote), u Pozzuoli-u, Republika Italija