Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Дводневна обука о родној равноправности за официрке Министарства и ВЦГ

Дводневна обука о родној равноправности за официрке Министарства и ВЦГ
Датум објаве: 04.03.2021 12:40 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Данас је почела дводневна Основна обука о родној равноправности за официрке Министарства одбране и Војске Црне Горе, у оквиру пројекта јачања регионалне сарадње и укључивања родне перспективе у реформама сектора безбједности.

На обуци учествује 13 официрки Министарства и Војске. Циљ обуке је подстицај дубљег разумијевања родне равноправности, указивање на стереотипе и предрасуде, дискриминацију, родно засновано насиље и представљање националног оквира који регулише ову област.

Од полазница се очекује да ће у наредном периоду постати релевантни носиоци у преношењу стечених знања и искустава својим колегама, у циљу даљег развијања свијести о значају родне равноправности, као и њене промоције и интегрисања у свакодневне радне процесе.

Организатор је УНДП СЕЕСАЦ (Унатед Натионс Девелопмент Программе/ Соутх Еастерн анд Еастерн Еуропе Цлеарингхоусе фор тхе Цонтрол оф Смалл Армс анд Лигхт Wеапонс), а предавачи су Татјана Вишацки, сарадница на пројекту, Косана Бакер, консултанткиња, капетаница Енита Јањуш, родна инструкторка и мајорица Сања Пејовић, родна савјетница у НАТО команди СХАПЕ, Монс.