Manja slova Veća slova RSS
>

Dvodnevna obuka o rodnoj ravnopravnosti za oficirke Ministarstva i VCG

Dvodnevna obuka o rodnoj ravnopravnosti za oficirke Ministarstva i VCG
Datum objave: 04.03.2021 12:40 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Danas je počela dvodnevna Osnovna obuka o rodnoj ravnopravnosti za oficirke Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, u okviru projekta jačanja regionalne saradnje i uključivanja rodne perspektive u reformama sektora bezbjednosti.

Na obuci učestvuje 13 oficirki Ministarstva i Vojske. Cilj obuke je podsticaj dubljeg razumijevanja rodne ravnopravnosti, ukazivanje na stereotipe i predrasude, diskriminaciju, rodno zasnovano nasilje i predstavljanje nacionalnog okvira koji reguliše ovu oblast.

Od polaznica se očekuje da će u narednom periodu postati relevantni nosioci u prenošenju stečenih znanja i iskustava svojim kolegama, u cilju daljeg razvijanja svijesti o značaju rodne ravnopravnosti, kao i njene promocije i integrisanja u svakodnevne radne procese.

Organizator je UNDP SEESAC (Unated Nations Development Programme/ South Eastern and Eastern Europe Clearinghouse for the Control of Small Arms and Light Weapons), a predavači su Tatjana Višacki, saradnica na projektu, Kosana Baker, konsultantkinja, kapetanica Enita Janjuš, rodna instruktorka i majorica Sanja Pejović, rodna savjetnica u NATO komandi SHAPE, Mons.