Manja slova Veća slova RSS
>

Danilovgrad: Podoficiri i oficiri VCG se obučavali na temu izgradnje integriteta u operacijama podrške miru

Danilovgrad: Podoficiri i oficiri VCG se obučavali na temu izgradnje integriteta u operacijama podrške miru
Datum objave: 21.04.2016 12:24 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Danas je u Centru za obuku u Danilovgradu okončana četvorodnevna obuka 22 podoficira i oficira Vojske Crne Gore na temu “Izgradnja integriteta u operacijama podrške miru”.

Obuka je organizovana u okviru NATO Programa o izgradnji integriteta u sektoru odbrane i bezbjednosti, a realizovali su je predstavnici Mobilnog trening tima Centra za obuku i podršku mirovnim operacijama iz Sarajeva (PSOTC MTT), uz podršku predstavnika NATO.

Cilj kursa je upoznavanje vojnih lica sa vještinama neophodnim za identifikovanje i suzbijanje različitih oblika korupcije, koji podrivaju uspjeh misija u međunarodnim operacijama podrške miru. Obuka je doprinijela boljem razumijevanju koncepta i značaja izgradnje integriteta prije odlaska naših vojnika u međunarodne misije i operacije, što obezbjeđuje efikasnije izvršavanje povjerenih zadataka.

Sprovođenjem edukativnih programa ovog tipa, Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore, nastavljaju sa intenzivnim aktivnostima na planu daljeg razvijanja i unapređenja antikoruptivne politike, pružanja doprinosa etičkom i profesionalnom ponašanju i obavljanju poslova u cilju uspostavljanja mehanizama za razvoj efikasnog i transparentnog sistema odbrane.