Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Волков примио кадете који ће бити упућени на школовање на војним академијама у Хрватској и Македонији

Волков примио кадете који ће бити упућени на школовање на војним академијама у Хрватској и Македонији
Датум објаве: 28.07.2017 12:36 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за људске ресурсе, Михаило Волков, примио је кадете: Ђорђа Мијовића, који ће у септембру 2017. године започети образовање на Војној академији „Др Фрањо Туђман“ и факултетима Универзитета у Загребу, Република Хрватска, Анету Божовић и Николу Мугошу који ће, такође, у септембру, започети образовање на Војној академији „Генерал Михаило Апостолски“ у Скопљу, Република Македонија.

Том прилком, Волков је честитао присутнима стицање статуса кадета Војске Црне Горе и исказао поштовање на оствареном труду и постигнутим резултатима на тестирањима која су саставни дио селекције кандидата.

Кадетима је указано на значај представљања Црне Горе на најбољи начин, током њиховог образовања у иностранству, примјену стеченог знања у каснијем ангажовању у својству припадника Војске и на предности војне професије. Волков је истакао и да упућивање кадеткиња представља јако важан сегмент развоја политике родне равноправности, којој Министарство посвећује велику пажњу.

На крају састанка, Волков је пожелио кадетима успјех током образовања и изразио очекивања да ће на најквалитетнији начин извршавати додијељене обавезе током студија, што ће умногоме утицати на њихов будући ангажман у Војсци.

Тренутно се на иностраним војним академијама, за потребе Војске Црне Горе,Р.Хрватске, Р. Македоније, Р. Грчке, Р.Италије и САД образује 30 црногорских кадета.