Manja slova Veća slova RSS
>

Volkov primio kadete koji će biti upućeni na školovanje na vojnim akademijama u Hrvatskoj i Makedoniji

Volkov primio kadete koji će biti upućeni na školovanje na vojnim akademijama u Hrvatskoj i Makedoniji
Datum objave: 28.07.2017 12:36 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov, primio je kadete: Đorđa Mijovića, koji će u septembru 2017. godine započeti obrazovanje na Vojnoj akademiji „Dr Franjo Tuđman“ i fakultetima Univerziteta u Zagrebu, Republika Hrvatska, Anetu Božović i Nikolu Mugošu koji će, takođe, u septembru, započeti obrazovanje na Vojnoj akademiji „General Mihailo Apostolski“ u Skoplju, Republika Makedonija.

Tom prilkom, Volkov je čestitao prisutnima sticanje statusa kadeta Vojske Crne Gore i iskazao poštovanje na ostvarenom trudu i postignutim rezultatima na testiranjima koja su sastavni dio selekcije kandidata.

Kadetima je ukazano na značaj predstavljanja Crne Gore na najbolji način, tokom njihovog obrazovanja u inostranstvu, primjenu stečenog znanja u kasnijem angažovanju u svojstvu pripadnika Vojske i na prednosti vojne profesije. Volkov je istakao i da upućivanje kadetkinja predstavlja jako važan segment razvoja politike rodne ravnopravnosti, kojoj Ministarstvo posvećuje veliku pažnju.

Na kraju sastanka, Volkov je poželio kadetima uspjeh tokom obrazovanja i izrazio očekivanja da će na najkvalitetniji način izvršavati dodijeljene obaveze tokom studija, što će umnogome uticati na njihov budući angažman u Vojsci.

Trenutno se na inostranim vojnim akademijama, za potrebe Vojske Crne Gore,R.Hrvatske, R. Makedonije, R. Grčke, R.Italije i SAD obrazuje 30 crnogorskih kadeta.