Manja slova Veća slova RSS
>

Ljuljanaj-Jovićević na sastanku Nacionalnih direktora za naoružanje država regiona

Datum objave: 25.10.2019 15:30 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj-Jovićević sa delegacijom učestvuje na Sedmom redovnom sastanku Nacionalnih direktora za naoružanje država regiona (ALCM – Armament and Logistics Cooperation Meeting), koji se održava u Beču.


Nacionalni direktori za naoružanje (National Armaments Directors – NADs) se od 2009. godine sastaju na dvogodišnjem nivou kako bi intenzivirali dijalog u vezi sa naoružanjem i logistikom, kao i omogućili jačanje saradnje država regiona u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Cilj ovih sastanaka je razvijanje međusobnog povjerenja, unapređenje saradnje u okviru primjenjivih bilateralnih ili multilateralnih aranžmana u oblastima kao što su politika naoružanja, nabavke, korišćenje i održavanje sredstava, logistika, zaštita životne sredine, usluge, komercijalizacija, istraživanje i razvoj.

Tema ovogodišnjeg sastanka je nacionalni koncept održavanja u državama učesnicama i mogućnosti uspostavljanja saradnje u okviru konkretnih projekata u oblasti iz nadležnosti ALCM-a. Domaćin sastanka je Federalno ministarstvo odbrane Austrije.