Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

ВЦГ: Изградњом путева враћамо дуг заједници и помажемо цивилном становништву

ВЦГ: Изградњом путева враћамо дуг заједници и помажемо цивилном становништву
Датум објаве: 31.10.2019 12:54 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Припаднике Војске Црне Горе, која гради пут од Велестова у цетињској општини до Комана у општини Подгорица, обишао је градоначелник Пријестонице Александар Кашћелан. Он је том приликом поручио да је задовољан динамиком радова на путу који ће боље повезати Катунску нахију са општинама Цетиње, Даниловград и Подгорица.


На траси пута дугој шест километара, ангажована је инжењерска чета Војске Црне Горе, која је за непуна два мјесеца пробила 1,2 километра саобраћајнице. 

Њеном градњом реализује се уговор о заједничком улагању у побољшање путне инфраструктуре који су потписали градоначелници Пријестонице Цетиње и Главног града, Александар Кашћелан и Иван Вуковић, и предсједница даниловградске општине Зорица Ковачевић. Војска Црне Горе, као и много пута до сада, партнер је трима општинама.

Градња пута, према ријечима Кашћелана, омогућиће боље услове за живот мјештана три општине, подстаћи развој пољопривреде и туризма, и вратити многе на своја сеоска домаћинства. 
 
Градоначелник је, уз присуство пуковника Саше Ивановића и потпуковника Хајрудина Ђерекарца, у знак захвалности, војницима инжењерске чете уручио пригодан поклон.

мод 

Осим на Цетињу, црногорска Војска ове године учествовала је у бројним акцијама у Подгорици, Даниловграду, Колашину и Мојковцу, и на тај начин омогућила да се створе бољи услови за локално становништво, да имају боље приступне путеве. 

Пуковник Ивановић је поручио да Војска Црне Горе на тај начин враћа дуг према заједници, те да ће увијек бити уз грађане, што је и једна од њених мисија.

Подсјећамо, само у првој половини 2019. године Војска је реконструисала око 180 километара путне инфраструктуре у Црној Гори.