Manja slova Veća slova RSS
>

VCG: Izgradnjom puteva vraćamo dug zajednici i pomažemo civilnom stanovništvu

VCG: Izgradnjom puteva vraćamo dug zajednici i pomažemo civilnom stanovništvu
Datum objave: 31.10.2019 12:54 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Pripadnike Vojske Crne Gore, koja gradi put od Velestova u cetinjskoj opštini do Komana u opštini Podgorica, obišao je gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan. On je tom prilikom poručio da je zadovoljan dinamikom radova na putu koji će bolje povezati Katunsku nahiju sa opštinama Cetinje, Danilovgrad i Podgorica.


Na trasi puta dugoj šest kilometara, angažovana je inženjerska četa Vojske Crne Gore, koja je za nepuna dva mjeseca probila 1,2 kilometra saobraćajnice. 

Njenom gradnjom realizuje se ugovor o zajedničkom ulaganju u poboljšanje putne infrastrukture koji su potpisali gradonačelnici Prijestonice Cetinje i Glavnog grada, Aleksandar Kašćelan i Ivan Vuković, i predsjednica danilovgradske opštine Zorica Kovačević. Vojska Crne Gore, kao i mnogo puta do sada, partner je trima opštinama.

Gradnja puta, prema riječima Kašćelana, omogućiće bolje uslove za život mještana tri opštine, podstaći razvoj poljoprivrede i turizma, i vratiti mnoge na svoja seoska domaćinstva. 
 
Gradonačelnik je, uz prisustvo pukovnika Saše Ivanovića i potpukovnika Hajrudina Đerekarca, u znak zahvalnosti, vojnicima inženjerske čete uručio prigodan poklon.

mod 

Osim na Cetinju, crnogorska Vojska ove godine učestvovala je u brojnim akcijama u Podgorici, Danilovgradu, Kolašinu i Mojkovcu, i na taj način omogućila da se stvore bolji uslovi za lokalno stanovništvo, da imaju bolje pristupne puteve. 

Pukovnik Ivanović je poručio da Vojska Crne Gore na taj način vraća dug prema zajednici, te da će uvijek biti uz građane, što je i jedna od njenih misija.

Podsjećamo, samo u prvoj polovini 2019. godine Vojska je rekonstruisala oko 180 kilometara putne infrastrukture u Crnoj Gori.