Manja slova Veća slova RSS
>

Pripadnici VCG i MO uspješno položili Osnovni teorijski kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom

Pripadnici VCG i MO uspješno položili Osnovni teorijski kurs za sigurno skladištenje i upravljanje municijom
Datum objave: 31.10.2019 14:36 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


U kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu održana je ceremonija povodom završetka Osnovnog teorijskog kursa za sigurno skladištenje i upravljanje municijom.


Kurs je pohađalo osam pripadnika Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane, a sertifikate za uspješno položenu obuku uručili su im zamjenik načelnika Generalštaba Oružanih Snaga R. Austrije, general-potpukovnik Johan Luif i generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse, Alma Ljuljanaj-Jovićević.

mod

mod mod

Kurs je realizovan na osnovu plana bilateralne saradnje Ministarstva odbrane Crne Gore i Federalnog ministarstva odbrane R. Austrije, a trajao je u periodu od 15. do 31. oktobra. Pet instruktora iz Ministarstva odbrane R. Austrije i jedan iz MO Bosne i Hercegovine, bili su izvođači obuke.

mod
 
Cilj kursa bio je da se pripadnici Vojske Crne Gore i Ministarstva odbrane obuče u oblasti upravljanja životnim ciklusom municije, sa akcentom na sigurno skladištenje, pravilno rukovanje i održavanje u skladu sa najvišim međunarodnim standardima. Teorijski kurs je samo uvertira za praktične i teorijske kurseve koji će se realizovati u budućem periodu. 

Saradnja sa FMO R. Austrije u prethodnom periodu bila je na izuzetnom nivou, i to u oblastima riješavanja viškova municije i naoružanja, razvoja kapaciteta i podrške prilikom formiranja Regionalnog centra za planinsko ratovanje u Kolašinu.