Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković u radnoj posjeti Andrijevici i Kolašinu

Bošković u radnoj posjeti Andrijevici i Kolašinu
Datum objave: 01.11.2019 15:00 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


moa

Ministar odbrane Predrag Bošković sa predsjednikom opštine Andrijevice, Srđanom Mašovićem obišao je mjesto buduće kasarne, koje je inženjerijska četa pripremila za izgradnju. Stari objekti su uklonjeni, prostor je očišćen, kao i korito rijeke Kraljštice.

 

 

"Veliko je zadovoljstvo vidjeti da se radovi odvijaju ubrzanim tempom. Sad već možemo kazati da će tokom iduće godine ovaj prostor biti potpuno drugačiji uspostavljanjem kasarne, koja će moći da primi oko 200 vojnika", kazao je Bošković. 

 

Bošković ističe da je riječ o jednom od infrastrukturnih prioriteta. "Pozivam mlade iz ovog kraja i svih djelova koji gravitiraju ovom podrucju Berana, Bijelog Polja, Plava, Rožaja, Gusinja, da se prijave na sljedeći konkurs koji će biti raspisan, a koji će se jednim dijelom odnositi na ovu kasarnu."

 

 

Ministar je tom prilikom posjetio i rukovodstvo opštine Kolašin. Prvi čovjek grada, Milosav Bulatović kaže da je saradnja sa Ministarstvom odbrane i sa Vojskom Crne Gore važna i to najviše u oblasti infrastrukture, gdje je VCG glavni partner.

 

 

 "Vojska je na jedan kvalitetan način izvršila rekonstrukciju naših puteva. To je važno za nas, jer je naša opština jako razuđena i mi imamo dosta lokalnih puteva. Na taj način ostvarujemo nešto jako važno - potrebu da razvijamo poljoprivredu i da revitalizujemo ta područja", kazao je Bulatović i dodao da VCG daje podsticaj i turističkoj privredi, jer je između ostalog, uređena stijena za penjanje, ferata u Bistrici.

 

Bošković ističe da je Kolašin, kao jedan od bisera crnogorske turistučke ponude, nešto što se zajednički može podići na veći nivo. Dodaje da su se kao neopravdane pokazale brige pojedinaca za Sinjajevinom, jer tamo Vojska Crne Gore nije i neće ništa da gradi.

 

 

"Sve ono što je vojska u prethodnom periodu tamo uradila, bilo je u korist i građana i same planine. Sa predsjednikom sam razgovarao o mogućnostima zajedničkog pošumljavanja dijela te planine, kako bi podigli nivo svijesti o zaštiti životne sredine. Analize i iskustva razvijenih zemalja su pokazale da tamo gdje je vojska, zaštita životne sredine apsolutno je najvećem mogućem nivou. "