Manja slova Veća slova RSS
>

Srednjoškolci i Vojska Crne Gore još jednom pokazali da zajedničkim snagama čine pobjednički tim

Srednjoškolci i Vojska Crne Gore još jednom pokazali da zajedničkim snagama čine pobjednički tim
Datum objave: 07.11.2019 14:52 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Danas je na vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima, održan sajam Vojska Crne Gore i mladi u okviru kojeg su prezentovane aktivnosti koje su podgorički srednjoškolci proteklih dana uvježbavali sa Vojskom.


Učenici Građevinske škole „Inž. Marko Radević“, Srednje mašinske škole „Ivan Uskoković“, Srednje hemijske škole „Spasoje Raspopović“, Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“, Stručne medicinske škole i Umjetničke škole za muziku i balet „Vasa Pavić“ su zajedno sa vojnim licima radili na oblastima za koje se trenutno obrazuju, a sve su prikazali u radnim tačkama koje su prikazane na samom događaju. 

Posjetioci su imali priliku da pogledaju pretres dionice puta, taktičko tehničke podatke i vrste pregleda vazduhoplova, odjeljenje HBRN na zadacima kontrole i dekontaminacije, robotiku i telekomunikacije, zbrinjavanje povrijeđenih nakon terorističkog napada. Pored navedenog, posjetioci su imali priliku i da čuju marševske akorde koje su učenici muzičke škole pripremili sa Vojnim orkestrom Počasne garde.

mod

mod mod mod

Generalni direktor direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov, se na ceremoniji otvaranja događaja obratio prisutnima i istakao da je najvažniji cilj današnje i sličnih aktivnosti, da se vojni poziv približi mladim ljudima, te da kroz ovakvu vrstu saradnje neki od njih prepoznaju svoje buduće zanimanje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore. Volkov je podsjetio na brojne mogućnosti, kao što su zapošljavanje, školovanje, stipendiranje i usavršavanje, koje se omladini nude u VCG i Ministarstvu odbrane. 

mod

„Volio bih da vas koji ste danas ovdje, vidim da polažu zakletvu i staju u redove Vojske Crne Gore.” naglasio je direktor Volkov. 

Prisutnima se obratio i generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Ministarstva prosvjete, Veljko Tomić, koji je izrazio zadovoljstvo što dva ministarstva već dvije godine uzastopno sarađuju u programu prakse srednjoškolaca i podsjeto na brojne druge projekte koji se uspješno realizuju, kao što je Ljetnji vojni kamp. 

mod

´Želimo da pokažemo da se u našim srednjim stručnim školama nalazi kvalitetan nastavni kadar, izvanredni mladi ljudi sa razvijenim vještinama, koji imaju mnogo toga da pokažu a nadam se da će današnja prezentacija biti podsticaj i za druge srednje škole koje do sada nisu učestvovale, da se u narednom periodu pridruže saradnji sa Vojskom Crne Gore.´ istakao je Tomić. 

mod mod

Sajmu su prisustvovali direktori škola, kao učenici šest srednjih škola, koji su se, pored svega navedenog, informisali o ulozi i značaju Vojske Crne Gore.