Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Војска Црне Горе почела са пошумљавањем Сињајевине

Војска Црне Горе почела са пошумљавањем Сињајевине
Датум објаве: 26.11.2019 14:04 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


модСтопедесет припадника Војске Црне Горе на Сињајевини засадило је 3 000 садница бора и смрче. Мјесто Савина вода, на тој планини, посјетили су министар одбране Предраг Бошковић и начелник Генералштаба, бригадни генерал Драгутин Дакић.

Бошковић каже да је то тек почетак акције која је договорена са општином Колашин, Министарством пољопривреде, Управом за шуме. "У плану нам је да 100 хиљада садница засадимо у наредном периоду, наравно, како то буду дозвољавали временски услови. Све то у циљу пошумљавања и давања потпуно другачијег изгледа Сињајевини, како би она могла да живи и неким другим животом."

Министар вјерује да ће акција наићи на позитиван одјек, прије свега код људи који живе на Сињајевини, али и туриста који је обилазе.

"У наредном периоду ћемо са Удружењима сточара, Министарством пољопривреде и са општинама реализовати и друге акције како бисмо ову планину, како смо и обећали када смо је дефинисали као вјежбовно-стрелишни полигон, искористили на најбољи могући начин, заједно са становницима овог краја'', најавио је министар.

Свој допринос дали су војници из више црногорских градова. Десетар из Прве пјешадијске чете из Никшића, Тодор Кадић каже да је задовољство учестовати у таквој акцији. "Ту сам данас са својим колегама у пошумљавању модСињајевине. Има нас око 150 припадника. Увијек смо ту да дамо допринос заједници."