Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Императив унапријеђење сарадње у области одбрамбене индустрије

Императив унапријеђење сарадње у области одбрамбене индустрије
Датум објаве: 30.11.2019 13:25 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за политику и планирање одбране Ивица Ивановић боравио је у посјети Министарству националне одбране Републике Турске и том приликом се састао са генералним директором за вањске послове, бригадним генералом Умут Јилдизом. Састанак је био одлична прилика за анализирање одбрамбених пројеката који су до сада реализовани, као и за разматрање нових, са акценотом на сарадњу у области одбрамбене индустрије.


Ивановић се захвалио на континуираној подршци коју Република Турска пружа Црној Гори и истакао спремност за наставак интензивне сарадње, посебно у погледу модернизације и опремања. Исказао је задовољство динамиком остварених пројеката и нагласио да су недавно потписани споразуми и протоколи о донацији, показатељ спремности обје стране да одбрамбену билатералну сарадњу ојачају спровођењем конкретних пројеката. 

Ивановић је истакао и значај међусобне подршке и сарадње коју остварују морнарице Војске Црне Горе и Оружаних снага Републике Турске. Поручује да ће Црна Гора наставити да побољшава интероперабилност Војске и улаже у модернизацију, опрему и развој, као и едукацију кадра.

Бригадни генерал Умут Јилдиз поручио је да је задовољан оствареном билатералном сарадњом двије земље, посебно истичући допринос Војске Црне Горе колективном систему безбједности. Како је поручено, важност јачања државних капацитета интензивним улагањем на пољу одбране и континуирана међусобна подршка и сарадња, кључне су у супротстављању актуелним безбједносним изазовима. Сходно томе, кроз бројне заједничке пројекте Црна Гора и Република Турска одбрамбену сарадњу наставиће даље да надограђују.