Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Промоција војног позива у сусрет новом огласу за до 80 војника по уговору

Промоција војног позива у сусрет новом огласу за до 80 војника по уговору
Датум објаве: 05.12.2019 19:08 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарство одбране по трећи пут организовало манифестацију “Буди дио нас” у ТЦ “Делта Цитy” у Подгорици, којом се промовише војни позив. На отварању, директор Директората за људске ресурсе Михаило Волков посјетиоце је позвао да обиђу инфо пултове, гдје су од припрадника Министарства одбране и Војске Црне Горе имали прилику да сазнају све о могућностима образовања на иностраним војним академијама, стипендирању, о бројним пројектима, попут Љетњег војног кампа, као и о могућностима запошљавања у ВЦГ и добровољног служења војног рока.


мод мод
'Војска је увијек била народна институција и мора бити тамо гдје је народ. Трећу годину за редом организујемо овај догађај и морам рећи да се заиста трудимо да промовишемо Војску Црне Горе на најбољи могући начин, да подижемо свијест упознавањем, прије свега младих људи, о предностима и могућностима које војска нуди', поручио је Волков. Додаје да је најважније војни позив добро представити младим људима, како би размислили и одлучили да ли је војска њихов будући позив. 

мод
 
‘Војни позив је све популарнији, чему доприносе активности које спроводи Министарство одбране. Само ове године примили смо 130 младића и дјевојака старости између 18 и 25 година. И то је у правцу једне политике, од које нећемо одустати. Усклађујемо структуру, снажно радимо на подмлађивању војске. На фону те политике, до краја године ћемо расписати јавни позив гдје ћемо примити до 80 младића и дјевојака’, најавио је Волков. 

мод мод 

Поред тога, посјетиоци су имали прилику да виде дио опреме којом располаже Војска Црне Горе, попут ронилачке, алпинистичке, скијашке… Они одважни су имали прилику да се са припадницима ВЦГ опробају у спуштању канапима, али и да виде способности војника у борилачким вјештинама. Док су најмлађу уживали у свом кутку за цртање, атмосферу је посебно занимљивом чинио Војни оркестар Почасне гарде са нешто неформалнијим репертоаром.

мод