Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Почела реконструкција двије зграде у касарни Маслине

Почела реконструкција двије зграде у касарни Маслине
Датум објаве: 06.12.2019 12:49 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Почела је потпуна реконструкција двије од пет планираних, постојећих зграда у касарни “Марко Миљанов Поповић” у Маслинама. Почетак радова озваничио је министар одбране Предраг Бошковић са представницима компаније Бемаx, која има рок од осам мјесеци да заврши уговорени пројекат.


мод

Бошковић је том приликом казао да је у Дугорочном плану одбране касарна у Маслинама дефинисана као један од приоритетних инфраструктурних пројеката. 

'Данас почиње реконструкција два постојећа објекта гдје ће бити смјештени логистика, инжењерија и веза. Након тога, радићемо два нова објекта гдје ће бити смјештена војна полиција и почасна гарда, а након тога ћемо, већ идуће године, кренути у изградњу нове зграде Генералштаба Војске Црне Горе, за шта је идејни пројекат завршен', поручио је министар Бошковић. Додаје да ће касарна након 12 година поново добити употребну вриједност, гдје ће, на једном мјесту Генералштаб и Министарство одбране имати све услове за најефикаснији рад. 

мод мод

'Ове три године смо, прије свега, били фокусирани на Војску Црне Горе. Након пуноправног чланства у НАТО могли смо много више да се посветимо њеној организационој структури. Ту сам посебно захвалан Генералштабу на заиста великом послу који су урадили, како би ВЦГ довели на ниво који је предвиђен стратегијским документима. Влада Црне Горе је такође, дала пуни приоритет ВЦГ, што се види и кроз набавке које смо успјешно спровели, како би војска могла да има адекватну опрему и да извршава своје мисије', истакао је Бошковић. И ту се, како је казао министар, неће стати. Наредне године у плану је интензивирање радова на касарни Андријевица, док ћемо поред лако-оклопних возила имати потпуно обновљен логистички батаљон, имајући на уму велики број транспортних средстава које ћемо добити и који смо ове године набавили. 

мод
 
Да ће радови на касарни у Маслинама бити завршени у договореном року и на квалитетан начин, увјерава извршни директор компаније БЕМАX, Веселин Ковачевић. 'Ради се о два објекта бруто површине од по 3 хиљаде квадрата који се састоје од приземља и два спрата. Ријеч је о комплетној реконструкцији. Рок за извођење радова је 250 дана. Наравно, као и увијек, очекујемо и потрудићемо се да ове радове квалитетно изведемо и у року који је договорен', казао је Ковачевић. 

мод