Manja slova Veća slova RSS
>

Pet pripadnika Vojske Crne Gore upućeno u NATO aktivnost „Isturenog pojačanog prisustva“ u Letoniji

Pet pripadnika Vojske Crne Gore upućeno u NATO aktivnost „Isturenog pojačanog prisustva“ u Letoniji
Datum objave: 06.12.2019 15:24 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Treći kontingent pripadnika Vojske Crne Gore upućen je u Letoniju, na NATO aktivnost „Isturenog pojačanog prisustva“ (Enhanced Forward Presence-eFP). Pripadnici Mješovite artiljerijske baterije pješadijskog bataljona Vojske Crne Gore, boraviće narednih šest mjeseci u Kampu „Adaži“ u Letoniji.


mod

Tim povodom, u prostorijama Centra za obuku u Kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu, upriličen je ispraćaj trećeg kontingenta, kojem je prisustvovao zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković, sa delegacijom.

Pukovnik Brajković obratio se pripadnicima VCG i poželio uspješno izvršenje zadatka koji je pred njima.

“Nastavite stopama svojih kolega iz prethodnih kontingenata, koji su svojim profesionalizmom, na dostojan način predstavljali Crnu Goru i našu Vojsku.“ posebno je naglasio Brajković.

Komandant trećeg kontingenta u aktivnosti “Isturenog pojačanog prisustva“, poručnik Adnan Sijarić, kazao je da je čast doprinositi u uspostavljanju i održavanju mira na prostoru Letonije, te da su u potpunosti spremni da odgovore svim zadacima.

mod

“Siguran sam da će svaki pripadnik kontingenta časno obavljati svoju dužnost, biti primjer discipline, hrabrosti i odgovornosti, onako kako to dolikuje pripadnicima Vojske Crne Gore.” poručio je Sijarić. 

mod