Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Пет припадника Војске Црне Горе упућено у НАТО активност „Истуреног појачаног присуства“ у Летонији

Пет припадника Војске Црне Горе упућено у НАТО активност „Истуреног појачаног присуства“ у Летонији
Датум објаве: 06.12.2019 15:24 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Трећи контингент припадника Војске Црне Горе упућен је у Летонију, на НАТО активност „Истуреног појачаног присуства“ (Енханцед Форwард Пресенце-еФП). Припадници Мјешовите артиљеријске батерије пјешадијског батаљона Војске Црне Горе, боравиће наредних шест мјесеци у Кампу „Адажи“ у Летонији.


мод

Тим поводом, у просторијама Центра за обуку у Касарни „Милован Шарановић“ у Даниловграду, уприличен је испраћај трећег контингента, којем је присуствовао замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе, пуковник Светозар Брајковић, са делегацијом.

Пуковник Брајковић обратио се припадницима ВЦГ и пожелио успјешно извршење задатка који је пред њима.

“Наставите стопама својих колега из претходних контингената, који су својим професионализмом, на достојан начин представљали Црну Гору и нашу Војску.“ посебно је нагласио Брајковић.

Командант трећег контингента у активности “Истуреног појачаног присуства“, поручник Аднан Сијарић, казао је да је част доприносити у успостављању и одржавању мира на простору Летоније, те да су у потпуности спремни да одговоре свим задацима.

мод

“Сигуран сам да ће сваки припадник контингента часно обављати своју дужност, бити примјер дисциплине, храбрости и одговорности, онако како то доликује припадницима Војске Црне Горе.” поручио је Сијарић. 

мод