Manja slova Veća slova RSS
>

Praksa za srednjoškolce u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore

Praksa za srednjoškolce u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore
Datum objave: 11.12.2019 13:59 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov sa direktoricom Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“, Dijanom Vujačić potpisao je Sporazum o izvođenju praktične nastave u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Sporazumom se predviđa da učenici pravnog i ekonomskog smjera stiču vještine i znanja iz oblasti za koje se obrazuju i istovremeno, upoznaju se sa funkcionisanjem rada Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore. Na taj način, poručuje Volkov, srednjoškolcima biće približen vojni poziv, ali i široki dijapazon zanimanja koja su zastupljena u Vojsci. 

Volkov je istakao da u državnoj upravi i u Vojsci ima mjesta samo za najbolje, koji svojim radom, znanjem i zalaganjem doprinose funkcionisanju sistema. Kazao je da je uvjeren da će, nakon okončanja praktične nastave, a uz mentorstvo zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci, učenici izaći sa potrebnim znanjem, koje će moći da primijene u budućnosti. 

Vujačić je zahvalila na saradnji i kazala da se nada da je to samo jedna u nizu aktivnosti koje će Ministarstvo odbrane i Ekonomska škola zajedno sprovoditi.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali profesori i učenici škole koji su zainteresovani za obavljanje praktične nastave.  mod