Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Пракса за средњошколце у Министарству одбране и Војсци Црне Горе

Пракса за средњошколце у Министарству одбране и Војсци Црне Горе
Датум објаве: 11.12.2019 13:59 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерални директор Директората за људске ресурсе у Министарству одбране, Михаило Волков са директорицом Средње економске школе „Мирко Вешовић“, Дијаном Вујачић потписао је Споразум о извођењу практичне наставе у Министарству одбране и Војсци Црне Горе.

Споразумом се предвиђа да ученици правног и економског смјера стичу вјештине и знања из области за које се образују и истовремено, упознају се са функционисањем рада Министарства одбране и Војске Црне Горе. На тај начин, поручује Волков, средњошколцима биће приближен војни позив, али и широки дијапазон занимања која су заступљена у Војсци. 

Волков је истакао да у државној управи и у Војсци има мјеста само за најбоље, који својим радом, знањем и залагањем доприносе функционисању система. Казао је да је увјерен да ће, након окончања практичне наставе, а уз менторство запослених у Министарству и Војсци, ученици изаћи са потребним знањем, које ће моћи да примијене у будућности. 

Вујачић је захвалила на сарадњи и казала да се нада да је то само једна у низу активности које ће Министарство одбране и Економска школа заједно спроводити.

Потписивању споразума су присуствовали професори и ученици школе који су заинтересовани за обављање практичне наставе.  мод