Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Посјета генералног директора за логистику Министарства одбране Републике Словеније

Посјета генералног директора за логистику Министарства одбране Републике Словеније
Датум објаве: 29.01.2020 09:40 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерална директорица Директората за материјалне ресурсе Министарства одбране Црне Горе Алма Љуљанај-Јовићевић састала се са генералним директором за логистику Министарства одбране Републике Словеније Жељком Краљом.

Разговарали су о развоју сарадње два министарства у области логистике, са приоритетом на заједничко дјеловање по питању одржавања и обуке за лако оклопна патролна возила која набављају оба министарства.

Разматрана је и могућност сарадње у области енергетске ефикасности у војним објектима, гдје словеначка страна има значајна искуства.

Такође, разговарало се и о имплементацији софтвера за складишну евиденцију (СКЕВ) који је Министарство одбране Републике Словеније донирало нашем министарству, а који ће значајно унаприједити капацитете вођења складишне евиденције у одбрамбеном систему Црне Горе.

Љуљанај-Јовићевић и Краљ су том приликом присуствовали и презентацијама словеначких компанија „ЕЛАН“ и „ГУАРДИАРИС“.

Генерална директорица захвалила се на досадашњој успјешној сарадњи и подршци коју нашој земљи пружа МО Републике Словеније.

Генерални директор Жељко Краљ изразио је посебно задовољство сусретом, истичући да ће словеначка страна наставити са подршком МО Црне Горе у области логистике, као и у другим областима од заједничког интереса.