Manja slova Veća slova RSS
>

Sredinom godine počinje izgradnja stambene zgrade za pripadnike VCG u Nikšiću

Sredinom godine počinje izgradnja stambene zgrade za pripadnike VCG u Nikšiću
Datum objave: 07.02.2020 12:03 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković sa predsjednikom opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem obišao naselje Podtrebjesa u tom gradu, gdje uskoro počinje izgradnja stambene zgrade za pripadnike Vojske Crne Gore.


‘Sredinom godine, na ovom lokalitetu, nakon završetka detaljnog projekta, počinje izgradnja stambene zgrade za pripadnike VCG koji su stacionirani u Nikšiću. Naravno, to pitanje ćemo da rješavamo na najkvalitetniji mogući način, kako to radimo u Danilovgradu i kao što ćemo ove godine i u Pljevljima’, poručio je ministar Bošković. 

mod

Ministar je istakao da se projekti u tom gradu nastavljaju i to u duhu dobre saradnje sa čelnicima opštine, te da su prioritet dvije pješadijske čete, njihovo opremanje i infrastruktura. On je kazao da za Prvu pješadijsku četu u Nikšiću ove godine, u okviru prve isporuke, pristiže 20 lako-oklopnih vozila Oshkosh, te da je uređenje kasarne u tom gradu, u koju se decenijama nije ulagalo, jedan od prioriteta. 

‘Sada radimo na stvaranju uslova za izgradnju radionice i hangara za oklopna vozila i jedne balon sale koju će koristiti pripadnici VCG, a što će biti na raspolaganju i gradu Nikšiću za brojna sportska dešavanja’, istakao je Bošković. 

Na sastanku je bilo riječi i o aerodromu na Kapinom polju, gdje je dogovoreno da se nakon završetka rekonstrukcije puta od Nikšića ka Vilusima, jedna trasa usmjeri ka budućem vojnom dijelu aerodroma. Teren je, kako je kazao Bošković, kompleksan, što se dalo vidjeti prošle godine, kada je bio poplavljen, zbog čega se sada radi na kvalitetnoj pripremi projekta i saniranju tog problema. 

mod

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović kaže da su za taj grad od izuzetnog značaja projekti koji se realizuju u saradnji sa MO i VCG. 

mod

'Na prošloj sjednici SO donijeli smo odluku da Ministarstvu odbrane ustupimo zemlju i oslobodimo komunalija ovaj prostor. Nadam se da će se vrlo brzo krenuti sa realizacijom projekta, kako bi zgrada sa 55 stanova bila završena do početka sljedeće godine i kako bi vojnici koji žive i rade u Nikšiću dobili kvalitetne stanove', zaključio je Grbović.