Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Средином године почиње изградња стамбене зграде за припаднике ВЦГ у Никшићу

Средином године почиње изградња стамбене зграде за припаднике ВЦГ у Никшићу
Датум објаве: 07.02.2020 12:03 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић са предсједником општине Никшић, Веселином Грбовићем обишао насеље Подтребјеса у том граду, гдје ускоро почиње изградња стамбене зграде за припаднике Војске Црне Горе.


‘Средином године, на овом локалитету, након завршетка детаљног пројекта, почиње изградња стамбене зграде за припаднике ВЦГ који су стационирани у Никшићу. Наравно, то питање ћемо да рјешавамо на најквалитетнији могући начин, како то радимо у Даниловграду и као што ћемо ове године и у Пљевљима’, поручио је министар Бошковић. 

мод

Министар је истакао да се пројекти у том граду настављају и то у духу добре сарадње са челницима општине, те да су приоритет двије пјешадијске чете, њихово опремање и инфраструктура. Он је казао да за Прву пјешадијску чету у Никшићу ове године, у оквиру прве испоруке, пристиже 20 лако-оклопних возила Осхкосх, те да је уређење касарне у том граду, у коју се деценијама није улагало, један од приоритета. 

‘Сада радимо на стварању услова за изградњу радионице и хангара за оклопна возила и једне балон сале коју ће користити припадници ВЦГ, а што ће бити на располагању и граду Никшићу за бројна спортска дешавања’, истакао је Бошковић. 

На састанку је било ријечи и о аеродрому на Капином пољу, гдје је договорено да се након завршетка реконструкције пута од Никшића ка Вилусима, једна траса усмјери ка будућем војном дијелу аеродрома. Терен је, како је казао Бошковић, комплексан, што се дало видјети прошле године, када је био поплављен, због чега се сада ради на квалитетној припреми пројекта и санирању тог проблема. 

мод

Предсједник општине Никшић Веселин Грбовић каже да су за тај град од изузетног значаја пројекти који се реализују у сарадњи са МО и ВЦГ. 

мод

'На прошлој сједници СО донијели смо одлуку да Министарству одбране уступимо земљу и ослободимо комуналија овај простор. Надам се да ће се врло брзо кренути са реализацијом пројекта, како би зграда са 55 станова била завршена до почетка сљедеће године и како би војници који живе и раде у Никшићу добили квалитетне станове', закључио је Грбовић.