Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Традиционално пријатељство Црне Горе и Републике Бугарске одлична платформа за унапрјеђење одбрамбене сарадње

Традиционално пријатељство Црне Горе и Републике Бугарске одлична платформа за унапрјеђење одбрамбене сарадње
Датум објаве: 17.02.2020 09:30 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић састао се са амбасадорком Бугарске Мегленом Плугчијевом Александровом и новоименованим изаслаником одбране те земље, пуковником Момчилом Ивановим.


Бошковић је честитао пуковнику Ивановом на новој дужности и пожелио успјешан мандат у наредном периоду. Истакао је пријатељске односе између министарстава одбране двије земље, који су остварени у протеклим годинама и поручио да представљају одличну платформу за даље унапрјеђење билатералне сарадње. 

Министар је информисао пуковника о актуелним плановима и приоритетима Министарства одбране Црне Горе, апострофирао посвећеност Црне Горе очувању стабилности и безбједности региона, кроз активну промоцију НАТО политике „отворених врата“ и ангажовање припадника Војске Црне Горе у међународним мисијама и операцијама. 

Пуковник Иванов истакао је посвећеност одбрамбеној сарадњи између два министарства, као и потребу размјене најбитнијих пракси у циљу јачања националних одбрамбених система двије земље. Похвалио је резултате које је Црна Гора остварила на путу евроатлантских интеграција, те нагласио кључну улогу Црне Горе у контексту регионалне безбједности и стабилности.