Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković u radnoj posjeti opštini Bar

Ministar Bošković u radnoj posjeti opštini Bar
Datum objave: 21.02.2020 13:54 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković posjetio je Mornaricu Vojske Crne Gore i u okviru radne posjete razgovarao sa predsjednikom opštine Dušanom Raičevićem.


mod mod

Na sastanku je bilo riječi o planovima i aktivnositma u narednom periodu. Bošković je kazao da su pred nama i određeni izazovi, u smislu naslijeđenih sredstava i opreme iz bivših država i njihovog valorizovanja.
 
'Razgovarali smo o mogućnostima generisanja svih snaga i potencijala koje Crna Gora ima kada je u pitanju Jadransko more, Lučka kapetanija, Uprava pomorske sigurnosti, Granična policija. Sve to zajednički moramo sagledavati, kako bi sistem bio što efikasniji i moderniji, spreman da odgovori na savremene izazove', kazao je ministar odbrane i dodao šta se planira za komandu Mornarice. 
 
'Naš plan je da komandu Mornarice u narednom periodu selimo u kasarnu "Pero Ćetković'. Time će prestati potreba za ovim objektom', istakao je Bošković i poručio da je poseban fokus Ministarstva na rješavanju stambene problematike zaposlenih u VCG i MO. 

mod
 
'Imajući na umu da nam je u Baru veliki broj pripadnika VCG, koji su tu radno angažovani, a da su im porodice u drugim gradovima na primorju, logično je da njima pokušamo da obezbijedimo da budu stacionirani u ovoj opštini. Ranije smo za stabenu zgradu definisali jednu loakciju, takozvanu Popović ekonomiju. Medjutim, to mjesto je opterećeno restitucijom i ostavinskim postupcima, što je usporilo realizaciju projekta. Sada smo sa predsjednikom opštine dogovarali alternativnu lokaciju, pa sam siguran da ćemo u drugoj polovini ove godine i to pitanje početi da rješavamo', istakao je Bošković.

Predsjednik opštine Dušan Raičević kaže da je sastanak potvrda kontinuirano dobre saradnje sa Ministarstvom odbrane. Kaže da MO ima punu podršku kada je riječ o sprovođenju aktivnosti, sa posebnim akcenotom na rješavanje stambenog pitanja zaposlenih u VCG i MO. 

mod

'Smatram da zajedničkim djelovanjem možemo da idemo u pravcu rješavanja životnog pitanja pripadnika Vosjke Crne Gore i da pružimo punu podršku toj inicijativi u nadi da ćemo već u toku ove godine moći da stvorimo sve pravne pretpostavke da se sa izgradnjom objekta zaista započne', zaključio je Raičević.