Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић у радној посјети општини Бар

Министар Бошковић у радној посјети општини Бар
Датум објаве: 21.02.2020 13:54 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић посјетио је Морнарицу Војске Црне Горе и у оквиру радне посјете разговарао са предсједником општине Душаном Раичевићем.


мод мод

На састанку је било ријечи о плановима и активноситма у наредном периоду. Бошковић је казао да су пред нама и одређени изазови, у смислу наслијеђених средстава и опреме из бивших држава и њиховог валоризовања.
 
'Разговарали смо о могућностима генерисања свих снага и потенцијала које Црна Гора има када је у питању Јадранско море, Лучка капетанија, Управа поморске сигурности, Гранична полиција. Све то заједнички морамо сагледавати, како би систем био што ефикаснији и модернији, спреман да одговори на савремене изазове', казао је министар одбране и додао шта се планира за команду Морнарице. 
 
'Наш план је да команду Морнарице у наредном периоду селимо у касарну "Перо Ћетковић'. Тиме ће престати потреба за овим објектом', истакао је Бошковић и поручио да је посебан фокус Министарства на рјешавању стамбене проблематике запослених у ВЦГ и МО. 

мод
 
'Имајући на уму да нам је у Бару велики број припадника ВЦГ, који су ту радно ангажовани, а да су им породице у другим градовима на приморју, логично је да њима покушамо да обезбиједимо да буду стационирани у овој општини. Раније смо за стабену зграду дефинисали једну лоакцију, такозвану Поповић економију. Медјутим, то мјесто је оптерећено реституцијом и оставинским поступцима, што је успорило реализацију пројекта. Сада смо са предсједником општине договарали алтернативну локацију, па сам сигуран да ћемо у другој половини ове године и то питање почети да рјешавамо', истакао је Бошковић.

Предсједник општине Душан Раичевић каже да је састанак потврда континуирано добре сарадње са Министарством одбране. Каже да МО има пуну подршку када је ријеч о спровођењу активности, са посебним акценотом на рјешавање стамбеног питања запослених у ВЦГ и МО. 

мод

'Сматрам да заједничким дјеловањем можемо да идемо у правцу рјешавања животног питања припадника Восјке Црне Горе и да пружимо пуну подршку тој иницијативи у нади да ћемо већ у току ове године моћи да створимо све правне претпоставке да се са изградњом објекта заиста започне', закључио је Раичевић.