Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

У Никшићу све спремно за почетак изградње станова за припаднике МО и ВЦГ

У Никшићу све спремно за почетак изградње станова за припаднике МО и ВЦГ
Датум објаве: 25.02.2020 13:42 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


Генерална директорица Директората за материјалне ресурсе Алма Љуљанај Јовићевић потписала је уговор са Радом Капор из Дирекције за имовину општине Никшић, чиме се земљиште површине 3865 м2 уступа Министарству одбране за потребе изградње стамбене зграде. Ријеч је о парцели на локацији Подтребјеса, чија је вриједност 193 250 еура.  

'Министарство одбране наставља предано да ради на унапрјеђењу животног стандарда припадника Војске Црне Горе и запослених у Министарству. То је дефинитивно један од приоритета нашег ресора.  Поред Никшића, ту су Пљевља, Бар и Подгорица, док у Даниловграду на јесен очекујемо завршетак радова на изградњи зграде', казала је Љуљанај Јовићевић.

Изградња објекта реализоваће се преко Стамбене задруге „Одбрана“, а 55 станова биће опредијељено за рјешавање стамбених потреба припадника Министарства одбране, Војске Црне Горе и службеника општине Никшић.

Општина Никшић је Министарство одбране, односно Стамбену задругу „Одбрана“ ослободила обавезе плаћања накнаде за комунално опремање грађевинског земљишта уз обавезу да МО, односно задруга комплетно уреди грађевинско земљиште, што подразумијева изградњу трафо-станице са пратећим кабловима, као и изградњу приступних саобраћајница и паркинг мјеста.