Manja slova Veća slova RSS
>

U Nikšiću sve spremno za početak izgradnje stanova za pripadnike MO i VCG

U Nikšiću sve spremno za početak izgradnje stanova za pripadnike MO i VCG
Datum objave: 25.02.2020 13:42 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević potpisala je ugovor sa Radom Kapor iz Direkcije za imovinu opštine Nikšić, čime se zemljište površine 3865 m2 ustupa Ministarstvu odbrane za potrebe izgradnje stambene zgrade. Riječ je o parceli na lokaciji Podtrebjesa, čija je vrijednost 193 250 eura.  

'Ministarstvo odbrane nastavlja predano da radi na unaprjeđenju životnog standarda pripadnika Vojske Crne Gore i zaposlenih u Ministarstvu. To je definitivno jedan od prioriteta našeg resora.  Pored Nikšića, tu su Pljevlja, Bar i Podgorica, dok u Danilovgradu na jesen očekujemo završetak radova na izgradnji zgrade', kazala je Ljuljanaj Jovićević.

Izgradnja objekta realizovaće se preko Stambene zadruge „Odbrana“, a 55 stanova biće opredijeljeno za rješavanje stambenih potreba pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske Crne Gore i službenika opštine Nikšić.

Opština Nikšić je Ministarstvo odbrane, odnosno Stambenu zadrugu „Odbrana“ oslobodila obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta uz obavezu da MO, odnosno zadruga kompletno uredi građevinsko zemljište, što podrazumijeva izgradnju trafo-stanice sa pratećim kablovima, kao i izgradnju pristupnih saobraćajnica i parking mjesta.