Manja slova Veća slova RSS
>

Pašić: Radimo na dekontaminaciji vozila, VCG spremna za izazov korona virusa

Pašić: Radimo na dekontaminaciji vozila, VCG spremna za izazov korona virusa
Datum objave: 20.03.2020 15:44 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Pripadnici Vojske Crne Gore u kasarni “MIlovan Šaranović” u Danilovgradu vrše dekontaminaciju vozila, prije svega autobusa kojima su iz inostranstva dovezeni naši državljani, kazao je komandir Voda hemijsko, biološko, radiološko nuklearne odbrane (HBRNO) poručnik Marko Pašić.


mod

„Situacija je nova, ali su pripadnici VCG apsolutno pripremljeni da odgovore svakom izazovu koji nosi virus Covid-19. Pripadnici koji izvršavaju zadatke biološke dekontaminacije su iskusni, iza sebe imaju mnogo godina staža, vježbi i, što je najvažnije, realnih situacija koje su prošli“, naglasio je on.

Kako je poručio Pašić, juče je dekontamirano 11 autobusa, a Vod HBRNO je bio angažovan i na dekontaminaciji helikoptera koji je prevezao šest pripadnika VCG iz Slovenije.

mod

„Biološku dekontaminaciju vršimo za potrebe Ministarstva odbrane i VCG, ali i svih resora države, odnosno Vojska je stavljena na raspolaganje Vladi u službi svom narodu“, istakao je on.
Pašić je naglasio da njegova jedinica može da realizuje biološku dekontaminaciju ljudi, vozila, opreme, zemljišta i objekata.