Manja slova Veća slova RSS
>

Vulević: Vojska dekontaminirala aerdorom Podgorica

Vulević: Vojska dekontaminirala aerdorom Podgorica
Datum objave: 21.03.2020 10:16 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Pripadnici Vojske Crne Gore večeras su izvršili dekontaminaciju Aerodroma Podgorica po završetku letova i prolaska naših državljana koji su dovezeni iz inostranstva, kazao je taktički nosilac za hemijsko, biološko, radiološko, nuklearnu odbranu (HBRNO) u VCG kapetan Branimir Vulević.


Kako je istakao Vulević,u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane virusom Covid-19, VCG je, pored ostalih aktivnosti, svoje kapacitete stavila na raspolaganje Operativnom štabu za povratak crnogorskih državljana iz inostranstva. 

„Služba hemijsko, biološko, radiološko, nuklearne odbrane (HBRNO) VCG angažovana je na biološkoj dekontaminaciji ljudi, prevoznih sredstava, opreme, javnih površina i objekata“, objasnio je on.

Vulević je istakao da je kroz tri stacionarne stanice za dekontaminaciju, koje se nalaze u kasarnama u Danilovgradu i Nikšiću, kao i kod Instituta „Simo Milošević“ u Igalu, prošlo više od 70 prevoznih sredstava, kako autobusa i kombija, tako i automobila i helikoptera.

„Vojska Crne Gore obezbjeđuje i zaštitnu opremu pilotima i vozačima koji se angažuju za prevoženje crnogorskih državljana iz inostranstva, ali i ostalim institucijama, po zahtjevu, a u skladu sa instrukcijama Opreativnog štaba“, naglasio je on.