Manja slova Veća slova RSS
>

Bošković u radnoj posjeti opštinama Petnjica i Gusinje

Bošković u radnoj posjeti opštinama Petnjica i Gusinje
Datum objave: 28.04.2020 14:16 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i državnim sekretarom Slobodanom Filipovićem obišao je Petnjicu i Gusinje.


mod

U tim opštinama danas su bila dva tima Vojske Crne Gore za dekontaminaciju (Služba HBRNO). Oni su pored Domova zdravlja u te dvije opštine, dekontaminirali zdravstvene ustanove i u Beranama, Rožajama, Plavu, Andrijevici i Murinu. 

mod

Ministar Bošković je prije svega zahvalio stanovništvu Petnjice, u kojoj nema inficiranih koronavirusom, na poštovanju mera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. On je u razgovoru sa predsjednikom te opštine, Samirom Agovićem sagledao koje su to aktivnosti koje Vojska Crne Gore, odnosno, njena inženjerijska četa može pokrenuti, kako bi se doprinijelo opštini u njenom infrastruktrunom razvoju. 

mod

'Zajednički možemo mnogo toga uraditi kako bi život stanovništva u ovoj opštini učinili lakšim. Cilj je komunalno i infrastrukturno unaprijediti opštinu, u čemu će pomoći Vojska Crne Gore, kako bi se došlo do svakog zaseoka. U prethodnom periodu značajno smo unaprijedili kapacitete inženjerijske čete, pa u svakom momentu možemo biti na više lokacija', poručio je ministar Bošković. 

Predsjednik opštine Samir Agović kaže da raduje to što će inženjerijska četa VCG uskoro biti na terenu, kako bi se što prije utvrdilo stanje i počelo sa radovima. 

Ministar je na istu temu održao sastanak i u opštini Gusinje, sa predsjenicom Anelom Čekić. Tom prilikom definisani su dalji koraci u budućoj saradnji i infrastrukturnoj pomoći Vojske Crne Gore koja je na usluzi građanima širom zemlje. 

mod

Bošković je tom prilikom ponovio da je MO i VCG bila čast da u prethodnih pedesetak dana bude na usluzi građanima u borbi sa koronavirusom. Ističe da je odgovor institucija bio kvalitetan, čemu svjedoče podaci o broju novozaraženih u danima za nama. 

'Moram da istaknem da je cjelokupno društvo bilo odgovorno i disciplinovano, od građana preko državnih institucija. Ovo je prilika da se zahvalim svima na prvoj liniji odbrane, zdravstvenom sistemu, odbrani, prosveti, policiji, svima koji danonoćno rade kako bi kriza bila prevaziđena na najbolji mogući način', zaključio je Bošković. 

mod