Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић у радној посјети општинама Петњица и Гусиње

Бошковић у радној посјети општинама Петњица и Гусиње
Датум објаве: 28.04.2020 14:16 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић са начелником Генералштаба, бригадним генералом Драгутином Дакићем и државним секретаром Слободаном Филиповићем обишао је Петњицу и Гусиње.


мод

У тим општинама данас су била два тима Војске Црне Горе за деконтаминацију (Служба ХБРНО). Они су поред Домова здравља у те двије општине, деконтаминирали здравствене установе и у Беранама, Рожајама, Плаву, Андријевици и Мурину. 

мод

Министар Бошковић је прије свега захвалио становништву Петњице, у којој нема инфицираних коронавирусом, на поштовању мера Националног координационог тијела за заразне болести. Он је у разговору са предсједником те општине, Самиром Аговићем сагледао које су то активности које Војска Црне Горе, односно, њена инжењеријска чета може покренути, како би се допринијело општини у њеном инфраструктруном развоју. 

мод

'Заједнички можемо много тога урадити како би живот становништва у овој општини учинили лакшим. Циљ је комунално и инфраструктурно унаприједити општину, у чему ће помоћи Војска Црне Горе, како би се дошло до сваког засеока. У претходном периоду значајно смо унаприједили капацитете инжењеријске чете, па у сваком моменту можемо бити на више локација', поручио је министар Бошковић. 

Предсједник општине Самир Аговић каже да радује то што ће инжењеријска чета ВЦГ ускоро бити на терену, како би се што прије утврдило стање и почело са радовима. 

Министар је на исту тему одржао састанак и у општини Гусиње, са предсјеницом Анелом Чекић. Том приликом дефинисани су даљи кораци у будућој сарадњи и инфраструктурној помоћи Војске Црне Горе која је на услузи грађанима широм земље. 

мод

Бошковић је том приликом поновио да је МО и ВЦГ била част да у претходних педесетак дана буде на услузи грађанима у борби са коронавирусом. Истиче да је одговор институција био квалитетан, чему свједоче подаци о броју новозаражених у данима за нама. 

'Морам да истакнем да је цјелокупно друштво било одговорно и дисциплиновано, од грађана преко државних институција. Ово је прилика да се захвалим свима на првој линији одбране, здравственом систему, одбрани, просвети, полицији, свима који даноноћно раде како би криза била превазиђена на најбољи могући начин', закључио је Бошковић. 

мод