Manja slova Veća slova RSS
>

Kao i više puta do sada g-din Nikolić pokušava opravdati svoju sramnu politiku prebacujući krivicu na druge

Kao i više puta do sada g-din Nikolić pokušava opravdati svoju sramnu politiku prebacujući krivicu na druge
Datum objave: 30.04.2020 10:57 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane Crne Gore još jednom ističe da za ono što se dogodilo prije 21 godinu nije odgovorna crnogorska vlast, kao niti jedan pojedinac u našoj zemlji.


Za sve ove godine niko ništa nije prikrivao. Zato smo u obavezi da u kontinuitetu podsjećamo da je Vaš idol, kao i Vaša politika, pokrenula akciju međunarodnih snaga za sprječavanje progona i genocida nad manjinskim narodima na Balkanu. Nažalost, stradali su nevini i nedužni ljudi, koji bi trebalo da budu na savjesti Vama, upravo zbog takve politike, koja i dan danas pokušavate oživjeti, čemu svjedoči Vaše saopštenje. 

Još jednom ističemo na ovaj dan da je 1999.godina bila godina stradanja svih onih koji se nijesu slagali sa politikom Slobodana Miloševića, a koju ste Vi svesrdno pomagali. Tadašnja politika Beograda na koju Crna Gora, nažalost, nije imala uticaja, donijela je žrtve. I upravo ta uspomena, bila je odlučujući podsticaj da u godinama koje slijede donesemo najbolje odluke. Crna Gora je postala svoja, nezavisna i međunarodno poštovana, što Vas i Vama slične najviše boli. 
 
Žalimo što se svake godine, po ustaljenoj matrici, ljudska tragedija koristi za promociju političkih interesa. To, sigurni smo, većina građana je prozrela. Na kraju podsjećamo i to da je Crna Gora građanska, multietnička i multireligijska država, koja je sačuvala svoj sklad, što se neprestano potvrđuje, pa i ovih dana, kada se suočavamo sa jednim od najvećih izazova u ovom vijeku. To bogatstvo koje ima Crna Gora nećemo Vam dozvoliti da urušite.

Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane