Manja slova Veća slova RSS
>

Obavještenje o NATO oglasu

Obavještenje o NATO oglasu
Datum objave: 11.05.2020 13:00 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


NATO je 29. aprila objavio 12 slobodnih mjesta za zapošljavanje mladih profesionalaca u okviru NATO Programa za mlade profesionalce (Youth Professionals Programme), na period od tri godine, u tri različita NATO tijela. Program nudi uspješnim kandidatima mogućnost sticanja jedinstvenog međunarodnog iskustva koje će uticati na njihov lični i profesionalni razvoj.


Opšti uslovi za kandidate su da imaju državljanstvo zemlje članice NATO, više od 21 godinu života, najmanje jednu godinu profesionalnog iskustva koje podrazumijeva puno radno vrijeme i/ili stažiranje, master ili ekvivalentnu diplomu priznate visoko obrazovne institucije i dobro znanje jednog od službenih NATO jezika (engleski/francuski). Specifični uslovi zavise od pozicije.

Oblasti rada: inovacije i tehnologije; sajber odbrane; operacije, istraživanja i analitika; inženjerija, logistika i snabdijevanje; bezjednosni i obavještajni poslovi; međunarodno politički poslovi; strateško komuniciranje i marketing; menadžment, finansije i ekonomija; pravni poslovi; upravljanje ljudskim resursima i razvoj; upravljanje programima i projektima i informaciono-komunikacione tehnologije.

Mladi profesionalci će primati kompetetivnu platu i ostale benefite, uključujući odlično zdravstveno osiguranje, nadoknadu za putne troškove za dolazak na dužnost i odmore koji traju 30 dana. Takođe, uspješnim kandidatima se pruža mogućnost usavršavanja i obuke tokom trajanja Programa.

Oglasi su otvoreni do 31. maja, a prijavljivanje se vrši online otvaranjem naloga na web stranici:  https://nato.taleo.net/careersection/2/jobsearch.ftl?lang=en

Cjelokupan proces selekcije se vrši online i sastoji se iz tri faze: inicijalne i dvije selekcione procjene.

Više o programu možete naći na linku: https://www.nato.int/cps/en/natohq/175210.htm i brošuri u nastavku: Young Professionals Programme Overview


Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane