Manja slova Veća slova RSS
>

Vojska Crne Gore na sjeveru pomaže lokalnoj samoupravi

Vojska Crne Gore na sjeveru pomaže lokalnoj samoupravi
Datum objave: 13.05.2020 17:00 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore Dragutinom Dakićem i predsjednikom Opštine Bijelo Polje, Petrom Smolovićem obišao je inženjersku četu koja nasipa put Barice – Tomaševo u dužini od 6,5 kilometara.


mod

“Danas se nalazimo u posjeti selu Barice, gdje Vojska Crne Gore zajedno sa Opštinom Bijelo Polje radi na nasipanju i proširenju puta, koji će prije svega mještanima i ljudima koji žive sa ovom planinom, omogućiti mogućnost boravka, ne samo u ljetnjim mjesecima, nego i tokom čitave godine” kazao je ministar Bošković
.
Prilikom obilaska pripadnika Vojske koji rade na sanaciji i probijanju puta, ministar Bošković i predsjednik Smolović izrazili su zadovoljstvo dinamikom radova na trasi puta, na kojoj je prošle godine urađeno pet kilometara. Do kraja ljeta biće završeni svi planirani radovi.

“Vojska nam je uvijek pomagala, a sada i konkretno na način što će popraviti puteve u najudaljenijim selima. Zahvaljujemo i Vladi Crne Gore koja nam je omogućila, da se ne bavimo samo kapitalnim projektima, već da uz pomoć Vojske radimo na popravljanju putne infrastrukture i da dođemo do najudaljenijih sela u našoj opštini”, kazao je predsjednik Opštine.

Ministar Bošković je poručio i da je Vojska sada opremljena tako da može biti prisutna na više lokacija istovremeno. Ovog ljeta na sjeveru zemlje Inženjerska četa radiće u Bijelom Polju, Pljevljima, Petnjici i Gusinju i tako pomagati lokalnoj samoupravi, posebno u ruralnim djelovima.