Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Војска Црне Горе на сјеверу помаже локалној самоуправи

Војска Црне Горе на сјеверу помаже локалној самоуправи
Датум објаве: 13.05.2020 17:00 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић са начелником Генералштаба Војске Црне Горе Драгутином Дакићем и предсједником Општине Бијело Поље, Петром Смоловићем обишао је инжењерску чету која насипа пут Барице – Томашево у дужини од 6,5 километара.


мод

“Данас се налазимо у посјети селу Барице, гдје Војска Црне Горе заједно са Општином Бијело Поље ради на насипању и проширењу пута, који ће прије свега мјештанима и људима који живе са овом планином, омогућити могућност боравка, не само у љетњим мјесецима, него и током читаве године” казао је министар Бошковић
.
Приликом обиласка припадника Војске који раде на санацији и пробијању пута, министар Бошковић и предсједник Смоловић изразили су задовољство динамиком радова на траси пута, на којој је прошле године урађено пет километара. До краја љета биће завршени сви планирани радови.

“Војска нам је увијек помагала, а сада и конкретно на начин што ће поправити путеве у најудаљенијим селима. Захваљујемо и Влади Црне Горе која нам је омогућила, да се не бавимо само капиталним пројектима, већ да уз помоћ Војске радимо на поправљању путне инфраструктуре и да дођемо до најудаљенијих села у нашој општини”, казао је предсједник Општине.

Министар Бошковић је поручио и да је Војска сада опремљена тако да може бити присутна на више локација истовремено. Овог љета на сјеверу земље Инжењерска чета радиће у Бијелом Пољу, Пљевљима, Петњици и Гусињу и тако помагати локалној самоуправи, посебно у руралним дјеловима.