Manja slova Veća slova RSS
>

Javni oglas za izbor kadeta za obrazovanje na vojnim akademijama u Republici Grčkoj

Javni oglas za izbor kadeta za obrazovanje na vojnim akademijama u Republici Grčkoj
Datum objave: 15.05.2020 07:38 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo odbrane raspisalo je oglas za izbor kadeta i kadetkinja za obrazovanje na vojnim akademijama u Republici Grčkoj počev od studijske 2020/21. godine.

Za studiranje u Grčkoj otvoreno je šest mjesta za crnogorske kadete, i to na Kopnenoj, Pomorskoj i Vazduhoplovnoj akademiji u Atini.

Obrazovanje na ovim vojnim akademijama traje četiri godine, a prije početka pohađaće pripremnu godinu na kojoj će učiti grčki jezik.

Početkom obrazovanja na vojnim akademijama, izabrani kandidati stiču zvanje kadeta, a po završetku obrazovanja primaju se u službu u Vojsku Crne Gore, bez javnog oglasa, u početnom činu oficira.

Javni oglas otvoren je do 26. maja. Prijavna dokumentacija se šalje na adresu - Ministarstvo odbrane, Direktorat za ljudske resurse, Ulica Jovana Tomaševića br. 29, Podgorica, sa naznakom „Za javni oglas za obrazovanje na vojnim akademijama“.

Tekst oglasa sa opštim i posebnim uslovima, pravima i obavezama kadeta, kao i navedenom potrebnom dokumetacijom nalazi se na linku: Javni oglas za izbor kadeta za vojne akademije u R.Grčkoj