Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јавни оглас за избор кадета за образовање на војним академијама у Републици Грчкој

Јавни оглас за избор кадета за образовање на војним академијама у Републици Грчкој
Датум објаве: 15.05.2020 07:38 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министарство одбране расписало је оглас за избор кадета и кадеткиња за образовање на војним академијама у Републици Грчкој почев од студијске 2020/21. године.

За студирање у Грчкој отворено је шест мјеста за црногорске кадете, и то на Копненој, Поморској и Ваздухопловној академији у Атини.

Образовање на овим војним академијама траје четири године, а прије почетка похађаће припремну годину на којој ће учити грчки језик.

Почетком образовања на војним академијама, изабрани кандидати стичу звање кадета, а по завршетку образовања примају се у службу у Војску Црне Горе, без јавног огласа, у почетном чину официра.

Јавни оглас отворен је до 26. маја. Пријавна документација се шаље на адресу - Министарство одбране, Директорат за људске ресурсе, Улица Јована Томашевића бр. 29, Подгорица, са назнаком „За јавни оглас за образовање на војним академијама“.

Текст огласа са општим и посебним условима, правима и обавезама кадета, као и наведеном потребном докуметацијом налази се на линку: Јавни оглас за избор кадета за војне академије у Р.Грчкој