Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић донирао крв

Министар Бошковић донирао крв
Датум објаве: 19.05.2020 11:06 | Аутор: мод

Испис Штампај страницу


мод

Министар одбране Предраг Бошковић са начелником Генералштаба, бригадним генералом Драгутином Дакићем и сарадницима из МО и ВЦГ учествовао је у акцији 'Министри дају крв'. Како би се помогло поновном успостављању нормалног функционисања здравственог система, поред министра и начелника, крв је дало 130 службеника Министарства одбране и припадника Војске Црне Горе.

Министар Бошковић, који је од средњошколских дана добровољни давалац крви,  том приликом је поручио да то је једна од најхуманијих акција. ''Ово је дужност сваког грађанина Црне Горе, јер никада не знамо када можемо доћи у ситуацију да нам нечија крв спаси живот'', истакао је министар Бошковић.

Он је казао да су Министарство одбране и Војска ЦГ, који су ове године започели акцију давања крви, и овог пута показали да су ту за своје грађане. ''Имајући на уму да сам на челу једне институције која је увијек знала да се одреди према потребама грађана и државе, тако је и данас. Ту смо како би овим гестом исказали колико Војска Црне Горе и Министарство одбране поклањају пажњу, прије свега помоћи цивилним институцијама, у рјешавању веома изазовних ситуација'', поручио је министар.

мод

Акција добровољног давања крви покренута је, према ријечима начелнице Службе за колекцију крви Неле Ераковић, због тога што је епидемија значајно истрошила залихе крви. Каже да је у односу на исти период прошле године сада сакупљено 60 јединица крви мање.

''Захваљујем се министру који је стални давалац и који је започео акцију доборовољног давања крви. Са кампањом смо почели прошле године и надамо се да ће прећи у традицију. Догађа се између два важна празника – 11.мај, Национални Дан доборовољних давалаца крви и 21.мај Дан независности'', казала је Ераковић и поручила како вјерује да ће акција подстаћи многе грађане, који се добро осјећају и који су здрави да постану дио породице доборовољних давалаца крви.  

мод