Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar Bošković donirao krv

Ministar Bošković donirao krv
Datum objave: 19.05.2020 11:06 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba, brigadnim generalom Dragutinom Dakićem i saradnicima iz MO i VCG učestvovao je u akciji 'Ministri daju krv'. Kako bi se pomoglo ponovnom uspostavljanju normalnog funkcionisanja zdravstvenog sistema, pored ministra i načelnika, krv je dalo 130 službenika Ministarstva odbrane i pripadnika Vojske Crne Gore.

Ministar Bošković, koji je od srednjoškolskih dana dobrovoljni davalac krvi,  tom prilikom je poručio da to je jedna od najhumanijih akcija. ''Ovo je dužnost svakog građanina Crne Gore, jer nikada ne znamo kada možemo doći u situaciju da nam nečija krv spasi život'', istakao je ministar Bošković.

On je kazao da su Ministarstvo odbrane i Vojska CG, koji su ove godine započeli akciju davanja krvi, i ovog puta pokazali da su tu za svoje građane. ''Imajući na umu da sam na čelu jedne institucije koja je uvijek znala da se odredi prema potrebama građana i države, tako je i danas. Tu smo kako bi ovim gestom iskazali koliko Vojska Crne Gore i Ministarstvo odbrane poklanjaju pažnju, prije svega pomoći civilnim institucijama, u rješavanju veoma izazovnih situacija'', poručio je ministar.

mod

Akcija dobrovoljnog davanja krvi pokrenuta je, prema riječima načelnice Službe za kolekciju krvi Nele Eraković, zbog toga što je epidemija značajno istrošila zalihe krvi. Kaže da je u odnosu na isti period prošle godine sada sakupljeno 60 jedinica krvi manje.

''Zahvaljujem se ministru koji je stalni davalac i koji je započeo akciju doborovoljnog davanja krvi. Sa kampanjom smo počeli prošle godine i nadamo se da će preći u tradiciju. Događa se između dva važna praznika – 11.maj, Nacionalni Dan doborovoljnih davalaca krvi i 21.maj Dan nezavisnosti'', kazala je Eraković i poručila kako vjeruje da će akcija podstaći mnoge građane, koji se dobro osjećaju i koji su zdravi da postanu dio porodice doborovoljnih davalaca krvi.  

mod