Manja slova Veća slova RSS
>

Ministar odbrane obišao objekte Mornarice Vojske Crne Gore

Ministar odbrane obišao objekte Mornarice Vojske Crne Gore
Datum objave: 01.06.2020 15:01 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Ministar odbrane Predrag Bošković sa načelnikom Generalštaba, general-majorom Dragutinom Dakićem i saradnicima obišao je objekte Vojske Crne Gore na primorju, od Herceg Novog do Ulcinja.


Ministar je poručio da je nakon modernizacije vazduhoplovnih i kopnenih oružanih snaga, najveći izazov infrastruktura koju posjeduje Vojska, kao i sama Mornarica.

'Mornarica Vojske Crne Gore još nije u potpunosti reformisana, kako bi na najbolji način služila interesima Crne Gore. To je i bila tema zajedničkog sastanka, da vidimo kako u narednom periodu riješiti jedan značajan broj izazova, kao što je opremanje, bolja formacijska struktura i prilagođavanje onome što su interesi države kakva je Crna Gora', istakao je ministar Bošković.

On je kazao da je obilazak lokacija od Herceg Novog do Ulcinja bio izuzetno koristan, jer se u otvorenoj raspravi došlo do određenih rješenja, koja, kako je istakao, mogu značiti novo svijetlo za Mornaricu VCG.

'Neke lokacije koje smo danas obišli su sa aspekta Vojske Crne Gore perspektivne, neke to nisu i biće predate drugim državnim organima na upravljanje, kako bi se valorizovale na najbolji način', zaključio je ministar.


Biro za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane