Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Бошковић са градоначелником Подгорице о бројним пројектима

Бошковић са градоначелником Подгорице о бројним пројектима
Датум објаве: 08.06.2020 15:50 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић са сарадницима био је у радној посјети Главном граду Подгорица, гдје је разговарао са градоначелником Иваном Вуковићем. Министар Бошковић је захвалио на квалитетној сарадњи која постоји између институција и казао да су, до краја године, у плану бројне активности.

 
'Ова сарадња коју имамо са Главним градом је примјер како заједнички можемо да поспјешимо животе свих који живе у Подгорици', казао је министар и додао да је у претходне три године у Министарству одбране и Војсци Црне Горе свој ангажман нашло је преко 300 младих људи из Подгорице. 'То је од великог значаја за нас, као и за Главни град и на томе нећемо стати. Наша врата су отворена за све младе људе, прије свега набијене патриотизмом и жељом да се опробају у часном занимању какав је војни позив', истакао је Бошковић. 
 
Када је ријеч о пројектима, министар је казао да се разговарало о даљим плановима на простору касарне Маслине, што је објекат од посебног интереса за МО, гдје ће бити смјештене безбједносне снаге ВЦГ. Он је том приликом најавио да ће на дневни ред, током 2021.године доћи и рјешавање стамбених питања припадника ВЦГ и МО у Главном граду. 

План је и изградња војног, односно ратног музеја. 

'Војни или ратни музеј план је да заједно радимо са Главним градом, како би цијелој црногорској јавности, али и туристима који су све више заинтересовани за Подгорицу, показали дио наше славне историје коју црногорска војска кроз вјекове има', истакао је Бошковић. 
 
Томе ће Главни град са задовољством дати свој пуни експертски допринос, казао је први човјек Подгорице, Иван Вуковић. Он је истакао да су Министарство одбране и Војска Црне Горе стратешки партнери Главног града.

'Главни град има намјеру да у Блоку ИX на парцели Министарства одбране формира парковску површину, у складу са оним што су били захтјеви људи који живе у том дијелу града. Такође, овом приликом најављујем и изградњу новог парка који се налази у близини зграде Министарства одбране, који ћемо скупа градити и који ће бити готов до краја јула ове године', казао је Вуковић. 

Градоначелник је казао да је добра динамика изградње инвестиције у кругу касарне у Маслинама, која је за Главни град итекако важна, као и да ће се посебан допринос дати стамбеној политици Министарства одбране, поштујући улогу Војске Црне Горе. Вуковић је закључио да ће са задовољством прихватити да буде домаћин обиљежавања 7.октобра - Дана Војске


Биро за односе са јавношћу Министарства одбране