Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Министар Бошковић на дружењу са војницима

Министар Бошковић на дружењу са војницима
Датум објаве: 10.06.2020 12:46 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић са начелником Генералштаба, генерал мајором Драгутином Дакићем и сарадницима обишао касарну 'Милован Шарановић' у Даниловграду. На неформалном дружењу са војницима по уговору и добровољцима који су на обуци министар је имао прилику да чује какве су њихове импресије.

'Кроз размјену информација и гледишта на пројекат добровољног служења војног рока који смо покренули прије двије године, сагледали смо из прве руке које су то замке које младог човјека спречавају да се опроба у том занимању, које је прије свега врло часно и изазовно, тражи одрицања, док истовремено омогућава да млади човјек спозна своје физичке и психичке границе', казао је министар Бошковић и додао да тиме постају спремнији за данашњи, модеран живот.


Разговарало се о разним могућностима, о пријему у службу, као и образовању на страним академијама. Након дружења у парку у оквиру касарне, министар и начелник Генералштаба су сагледали и испробали могућности хрватске пушке ВХС2.

'У процесу смо модернизације и лаког пјешадијског наоружања, а један од могућих добављача је ХС Продукт из Хрватске, са којим од раније имамо добру сарадњу. То је била одлична прилика да се упознамо са могућностима и квалитетима тог наоружања. У наредном периоду одлучићемо са којим добављачем ћемо ићи у реализацију једног оваквог подухвата', закључио је министар.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране