Manja slova Veća slova RSS
>

Završena nova saobraćajnica u Piperima vrijedna pola miliona

Završena nova saobraćajnica u Piperima vrijedna pola miliona
Datum objave: 12.06.2020 12:38 | Autor: mod

Ispis Štampaj stranicu


mod

Ministar odbrane Predrag Bošković, načelnik Generalštaba general major Dragutin Dakić i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković obišli su završene radove na izgradnji puta u selu Đurkovići, u Piperima. Projekat je realizovan zahvaljujući uspješnoj saradnji Ministarstva odbrane, Glavnog grada, odnosno Vojske Crne Gore i kompanije “Bemax”. 

Ministar Bošković izrazio je zadovoljstvo što je saradnja između Vojske Crne Gore, Glavnog grada i mještana tog kraja, kao i u ostalim djelovima grada, funkcioniše na najbolji mogući način. “Prije nekoliko godina smo krenuli sa značajnim investiranjem u inženjersku četu Vojske Crne Gore, a danas je ta četa opremljenija i ljudstvom, ali i osnovnim sredstvima da može uspješno da odgovori značajnom broju zadataka, izazova u svim djelovima naše države“, istakao je Bošković.

On je kazao da se već danas kompletna mehanizacija Vojske Crne Gore seli na četiri lokacije na sjeveru zemlje.

„Bićemo prisutni u Gusinju, Petnjici, Bijelom Polju i Pljevljima. Sve ovo što Vojska radi ne bi bilo moguće bez dobre saradnje sa lokalnim stanovništvom. U ovom projektu imali smo konkretnu podršku predstavnika mjesne zajednice na čelu sa predsjednikom Stojanovićem i sigurno da se na ovome nećemo zaustaviti kada je u pitanju mjesna zajednica Piperi“,poručio je ministar odbrane i dodao da na ovom području postoji još projekata koji se mogu realizovati uz pomoć Vojske i da će se uspješna saradnja Ministarstva odbrane, Glavnog grada i lokalne zajednice nastaviti i u narednom periodu.

Gradonačelnik Vuković je izrazio zadovoljstvo što je još jedan važan projekat za Pipere i Glavni grad uspješno priveden kraju.

„Dobili smo jednu modernu saobraćajnicu dužine 3 km, širine 5,5 metara i ukupne vrijednosti 500.000 eura. Učešće Glavnog grada je 250.000 eura, a naši prijetelji iz Ministarstva odbrane, odnosno Vojske Crne Gore su nam pomogli, kao i mnogo puta do sada i njihov ulog u realizaciju ovog projekta iznosi 90.000 eura. Doprinos kompanije Bemax koja nam je mehanizacijom pomogla da ovaj važan posao u kratkom roku privedemo kraju iznosi 160.000 eura“, istakao je Vuković, dodajući da realizacija ovog projekta predstavlja nastavak plodonosne saradnje sa Vojskom Crne Gore, zahvaljujući kojoj je na teritoriji glavnog grada u proteklih nekoliko godina izgrađeno na desetine kilometara novih puteva.

On je iskazao posebno zadovoljstvo što su upravo Piperi dobili jednu modernu saobraćajnicu.

„Drago mi je još više kada znam da se na teritoriji Pipera trenutno realizuje niz važnih infrastrukturnih projekata koji će rezultirati podizanjem kvaliteta života ljudi koji žive u ovom kraju. Pri kraju je izgradnja vijadukta, jednog vrijednog infrastrukturnog projekta koji se realizuje u sklopu rekonstrukcije starog puta prema Danilovgradu. Intenzivno se radi na unaprjeđenju elektro energetskog sistema u ovom kraju, a za nas je vrlo važno što je Vodovod priveo kraju izgradnju potpuno novog sistema u selima Gole strane i Ravni Laz“, saopštio je Vuković, naglašavajući da je riječ o investiciji čija vrijednost iznosi preko 150.000 eura, a zahvaljujući kojoj će oko 80 domaćinstava dobiti pristup gradskom vodovodu.

Gradonačelnik se zahvalio gradskom preduzeću Putevi d.o.o na dobro odrađenom poslu, partnerima i prijateljima iz mjesne zajednice, kao i svim vrijednim dobrim ljudima ovoga kraja i istakao da će Glavni grad i u narednom periodu pratiti razvojne potrebe Pipera i da će se saradnja sa Vojskom Crne Gore i Ministarstvom odbrane nastaviti i u narednim godinama.

Predsjednik mjesne zajednice Piperi, Rajko Stojanović uputio je zahvalnost Glavnom gradu, Ministarstvu odbrane i kompaniji “Bemax” koji su uspješno realizovali ovaj veoma značajan projekat za građene Pipera.

mod