Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Војска у ПВ гради капитални пут и стамбену зграду

Војска у ПВ гради капитални пут и стамбену зграду
Датум објаве: 15.06.2020 15:36 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Војска Црне Горе званично је почела радове на путном правцу Косаница-Глибаћи-Бобово, што је капитални пројекат за Пљевља, казао је министар одбране Предраг Бошковић, који је с начелником Генералштаба генерал мајором Драгутином Дакићем боравио у радној посјети тој општини.

“ Војска Црне Горе ће, као и све што је до сада радила на добробит грађана, овај пројекат урадити на најбољи могући начин, динамиком којом смо предвидјели”, нагласио је Бошковић.


Министар одбране је истакао да је та дионица изазовна, због чега ће требати времена да се радови окончају.

“Сигуран сам да ћемо на крају бити задовољни оним што ће ВЦГ с рудником и Општином Пљевља оставити у насљеђе грађанима", саопштио је он.

Предсједник Општине Пљевља Игор Голубовић је истакао да је сарадња с Министарством одбране увијек добра, на обострано задовољство.

“У наредном периоду, када се заврше земљани путеви, Управа за путеве наставиће радове на пројекту, јер је он, у складу с документацијом, од регионалног значаја”, оцијенио је он.

Министар одбране потписао је данас и уговор са стамбеном задругом “Одбрана”, чиме су се стекли услови за изградњу стамбене зграде за припаднике ВЦГ у том граду.

“Рачунамо да средином јула могу почети радови”, нагласио је Бошковић.

Министар и начелник Генералштаба посјетили су и Курс квалификације специјалних снага, селективну обуку за нове припаднике Чете специјалних снага (ЧСС).