Manja slova Veća slova RSS
>

Vojska u PV gradi kapitalni put i stambenu zgradu

Vojska u PV gradi kapitalni put i stambenu zgradu
Datum objave: 15.06.2020 15:36 | Autor: Biro za odnose sa javnošću MO

Ispis Štampaj stranicu


Vojska Crne Gore zvanično je počela radove na putnom pravcu Kosanica-Glibaći-Bobovo, što je kapitalni projekat za Pljevlja, kazao je ministar odbrane Predrag Bošković, koji je s načelnikom Generalštaba general majorom Dragutinom Dakićem boravio u radnoj posjeti toj opštini.

“ Vojska Crne Gore će, kao i sve što je do sada radila na dobrobit građana, ovaj projekat uraditi na najbolji mogući način, dinamikom kojom smo predvidjeli”, naglasio je Bošković.


Ministar odbrane je istakao da je ta dionica izazovna, zbog čega će trebati vremena da se radovi okončaju.

“Siguran sam da ćemo na kraju biti zadovoljni onim što će VCG s rudnikom i Opštinom Pljevlja ostaviti u nasljeđe građanima", saopštio je on.

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović je istakao da je saradnja s Ministarstvom odbrane uvijek dobra, na obostrano zadovoljstvo.

“U narednom periodu, kada se završe zemljani putevi, Uprava za puteve nastaviće radove na projektu, jer je on, u skladu s dokumentacijom, od regionalnog značaja”, ocijenio je on.

Ministar odbrane potpisao je danas i ugovor sa stambenom zadrugom “Odbrana”, čime su se stekli uslovi za izgradnju stambene zgrade za pripadnike VCG u tom gradu.

“Računamo da sredinom jula mogu početi radovi”, naglasio je Bošković.

Ministar i načelnik Generalštaba posjetili su i Kurs kvalifikacije specijalnih snaga, selektivnu obuku za nove pripadnike Čete specijalnih snaga (ČSS).