Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Креће изградња стамбене зграде у Никшићу

Креће изградња стамбене зграде у Никшићу
Датум објаве: 19.06.2020 14:36 | Аутор: Биро за односе са јавношћу МО

Испис Штампај страницу


Министар одбране Предраг Бошковић и извршни директор стамбене задруге „Одбрана“ Младен Бурић потписали су данас уговор којим се озваничава пренос права својине са Министарства, односно Управе за имовину, на Задругу, чиме се креће у изградњу стамбене зграде за запослене у том ресору и Војсци Црне Горе у Никшићу.


„Ово је заједничка акција, коју смо са Синдикатом Војске Црне Горе и Општином Никшић дефинисали много раније, али смо чекали окончање административних процедура, што је озваничено данас. Сада може да крене друга фаза, односно сама изградња стамбеног објекта који ће, надам се, бити завршен у наредних годину дана“, нагласио је Бошковић.

Он је истакао да је то још један допринос Министарства и стамбене задруге „Одбрана“, којим се рјешавају питања кључна за економско и социјално збрињавање запослених у ВЦГ и Министарству одбране.

„Мислим да смо на добром путу да у наредних неколико година у потпуно ријешимо то питање“, казао је министар, нагласивши да је то још једно испуњено обећање у чију се реализацију креће.

Бурић је казао да је сада на на „Одбрани“ да обезбиједи стамбене јединице запосленима у ВЦГ и Министарству који желе да живе у Никшићу.

„Наравно, кроз договор с локалном самоуправом и буџетским јединицама, потрудићемо се да, уколико буде вишка станова, то не буде зграда само за наше запослене, већ и за оне који раде у јавном сектору, или неким другим структурама“, поручио је извршни директор стамбене задруге „Одбрана“.

Биро за односе са јавношћу Министарства одбране